Nuri Negre

Nascuda a Girona el 1971, Nuri Negre es llicencià en psicologia i es formà com a ceramista. Va portar aquestes dues vides paral·leles fins que va donar a llum al seu primer fill. En aquell moment la seva faceta com a creadora es va començar a imposar, però d'una manera personal, tocant tota mena de materials per crear objectes per els seus nens i per els dels altres. Actualment, després de recuperar temps personal, la ceràmica s'ha instal·lat per complet a la seva vida, juntament amb un altre projecte, el Taller Nimbe, amb la seva sòcia, la dissenyadora i il·lustradora Roser Arimany. Nimbe és un taller de creació on desenvolupen objectes amb diferents usos i materials (principalment ceràmica i paper) i imparteixen tallers de creació per els infants. 


Pla A?
  El pla B s'està convertint en pla A, lentament....També faig classes de fang a nens i a adults i de cuina vegetariana com a "surador". Per a "surar" he fet moltes coses diferents, totes enriquidores...

Inspiracions?
  La natura, principalment. Les formes orgàniques i tots els processos evolutius. Els dibuixos dels llibres de biologia esgrogueïts pel pas del temps. L'Ernst Haeckl i les seves il·lustracions són una font d'inspiració inesgotable. També molts llibres d'animals marins.

Per què? 
 L'ànima vol dir coses i ha trobat la manera...

Suggereix-nos un pla B...
   M'agradaria posar-ne molts, però destacaré les il·lustracions de Roser Arimany, les joies d'Eva Lozano a Mimosa i les ceràmiques d'Eva Hild.


La seva obra: