Leila Cherifi




L'obra de Leila Cherifi està marcada per les experiències i influències que viu durant la seva joventut. Passa la infància a Barcelona, als 14 anys comença a viatjar per diferents països per finalment establir-se a Argentina durant quatre anys. Allà arrenca la seva passió per la fotografia i guanya el primer premi a la millor fotografia artística al Festival Nacional Artería 99. Aquest reconeixement l’anima a expressar a través d'aquest mitjà tot el que no pot plasmar amb paraules. De tornada a Catalunya comença a estudiar cinema al Centre d’Estudis Cinematogràfics i després Fotografia Artística a l'Escola d'Art d'Olot. 
El passat 2010 viatja a Nova York per ampliar els seus coneixements d'il·luminació i realitza reportages per diferents clubs de música de la ciutat. Avui en dia viu a Olot i estudia el Postgrau en Fotografia de Moda i Personalitats a l'escola IDEP de Barcelona. Les seves imatges són una recerca constant de la identitat individual i col·lectiva on apareixen relacions personals i familiars o espais exteriors amb intervencions humanes. 
Trobeu-la a la seva web

Pla A?
  Treballo com a fotògrafa freelance per a dissenyadors novells fent catàlegs personals de les seves col·leccions i també col·laboro amb estudis de fotografia. 

Inspiracions?
  Annie Leibovitz i David Lachapelle són dos fotògrafs que tinc com a referents per les seves posades en escena i caracterització dels personatges però sobretot per el seu sentit de l'humor i ironia. 

Utopia?
 El meu somni és crear un projecte artístic col·lectiu per poder treballar en equip. 

Suggereix-nos un pla B...
L'escriptora Emma Piqué Buisan i la dissenyadora de moda Roberta Petit.

La seva obra: