Mar Gonzàlez

Volum, moviment i cos. Mar González García és una barreja de pragmatisme, indecisió i tossuderia, però per una vegada a la vida quan va acabar el Grau Tècnic en Patronatge a l’IES La Garrotxa d’Olot, tenia clar a què es volia dedicar: la Mar volia ser dissenyadora de moda. Ara, amb 22 anys i a un any de graduar-se en Disseny de Moda a l’Escola Superior de disseny Bau de Barcelona, la Mar ha convertit el disseny en una forma d’expressió, en una manera d’ampliar el potencial expressiu dels nostres cossos, en un instrument per acceptar-nos i demostrar que la moda pot trencar prototips i convencionalismes. És una creadora amb estil propi i genuí, els seus dissenys expliquen una manera d’entendre el món; fresca, suau, plena de corbes i formes orgàniques, i on mitjançant el reciclatge i la imaginació tot té una segona oportunitat. La col·lecció que presenta a pla B es titula Respiració Submergida i actualment està immersa en un projecte on treballa el concepte de la descongelació. 
Trobeu les seves peces a les botigues ZeaMays, Calaix de Sastre i també per encàrrec. 
Contacteu-la a margonzalez000@gmail.com

Pla A?
  El meu Pla A és no deixar mai que el pla B sigui un pla B. Però mentrestant utilitzo la tècnica formiga per sobreviure, que consisteix en treballar molt a l'estiu (del que sigui) i anar-ho gastant durant l'any. Però també imparteixo classes de dansa del ventre quan puc. 
Inspiracions?
  Bec del que veig; de les ones, de les formes rodones de les pedres polides, de les espirals dels cargols marins, de la tranquil·litat d’un capvespre marí. Però també de la necessitat de ser diferent a un món on tot s’assembla, de l’estímul de la gran ciutat, de les modes cosmopolites, de saber aprofitar allò titllat com a inútil al món de l’abundància. Com a referents m'agraden les línies de treball de Viktor & Rolf, Lanvin, Balenciaga i Margiela.
Utopia?
  Encara que diguin el contrari crec que no està tot inventat i investigant es poden treure solucions noves. 
Suggereix-nos un pla B...
  Carmen García, escultora que treballa amb vidre.

Els seus dissenys, de la col·lecció Respiració Submergida:






 Fotos de Clara Cortés, trobareu més imatges a ClerCortes