Alba Danés

Reflexiva, activa i crítica. Es diu Alba Danés i just avui fa 25 anys que va néixer a la capital de la comarca de La Garrotxa. Als 18 anys va decidir estudiar Ciències de la Comunicació per especialitzar-se en periodisme, durant la carrera va conèixer la fotografia de la mà de la fotoperiodista Sandra Balsells. Desprès d'escollir totes les assignatures relacionades amb la imatge i la cultura visual, un cop finalitzada la carrera, va decidir cursar els estudis superiors de fotografia artística a l'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot. Ara, poc després d'haver entregat el seu projecte final anomenat Expectants, compagina feines de producció i comunicació amb treballs fotogràfics personals, mentre col·labora amb iniciatives d'altres creadors. 
Pla A?
  Porto la premsa de Foos, fa poc he acabat un projecte en producció amb Zeba i sempre que m'ho ofereixen mantinc els lligams laborals amb Enderrock. M'agrada treballar en producció i comunicació, m'agrada el que vaig estudiar a periodisme i m'agrada aplicar-ho de manera professional, també intento establir nexes comuns entre la fotografia més personal i el periodisme més social. A més l'estiu es planteja amb unes quantes col·laboracions, no remunerades però gratificants en les dues facetes. I, és clar, buscant feinetes constantment!


Inpiracions?
  El meu entorn; les persones i els paisatges. Per fer una bona mescla puc dir que m'inspira Zygmunt Bauman i Rem Koolhaas; Lara Almarcegui i Eduardo Galeano; Robert Smithson i Francesco Careri; Ovidi Montllor i Banksy; Mishima i Martin de Thurrah; Guillaume Herbaut i Regina Spektor; Mazoni i Anothermountainman... O un descobriment recent, per mi, Mario Benedetti al qui encara li haig d'adjudicar parella!

Per què?
  Suposo que han coincidit les persones, els moments, els llocs, la il·lusió i la motivació. Espero que segueixin coincidint, crear o participar en projectes ha esdevingut una necessitat per mi.

Suggereix-nos un pla B...
  L'Alba Tenas, una fotògrafa de Vic que he conegut ja que ha obert un projecte personal a la participació i amb la qui estem descobrint diversos interessos comuns. I la publicista i dissenyadora Mar Domene (a veure si així s'anima a publicar la seva web). 

La seva obra:

Expectants

Terra humida

Esgotat

Sessió a Marta Rius. Contrabandista de somnis