Penique Productions


Projecte: Bathroom
Percepció, color i buit. Un recinte, una lona de color, aire i ja han fet el buit deixant l'espai ple de nous significats. Penique Productions és un col·lectiu de creadors de Barcelona que realitzen instal·lacions efímeres. Els seus projectes es basen en dotar d'una nova identitat espais de característiques prou diferents, des d'una capella fins a un lavabo, i això ho aconsegueixen utilitzant inflables de colors. Els resultats són nous espais unificats pel color i la textura, però sobretot esdevenen una experiència única pel públic que gaudeix a través dels sentits de l'atmosfera creada. Pensen cada projecte segons les característiques de la ubicació que se'ls proposa. Han realitzat instal·lacions a Barcelona, Piera, Madrid, Londres i Nottingham. Fins el proper 7 de juny podeu visitar la seva última instal·lació a la galeria Absolut Art Space de Barcelona. Ells són Sergi Arbusà, Pablo Baqué, Pol Clusella i Chamo San

Pla A?
  Som un grup de joves: un transportista, un copista (que és aquell qui treballa a una copisteria), un acomodador i un pluri-empleat amb aspiracions de cineasta, fotògraf, escultor i il·lustrador (no necessàriament en aquest ordre). Tots units fem Penique productions.

Inspiracions?
  Les inspiracions de Penique són moltes, sobretot perquè som un equip i cadascú té les seves pròpies referències. Però coincidim en artistes com Christo i Jeanne-Claude (referent universal en el món de les instal·lacions artístiques). També artistes més contemporanis com Rachel Whiteread, Kimihiko Okada, Doris Salcedo, Hans Hemmert, Michael Landy, Tomas Saraceno, Anish Kapoor o Ernesto Neto.

Per què?
  El nostre projecte tira endavant gràcies a la bona acceptació del públic que visita les nostres instal·lacions. Això s'explica ja què el nostre plantejament artístic és molt obert. No imposem cap concepte. Nosaltres proposem una experiència perceptiva i cadascú és lliure de trobar el significat a la obra que li resulti més adient. Ens encanta veure com, d'aquesta manera, tant una persona directament relacionada amb el món de les belles arts, com un nen de 10 anys, poden gaudir del projecte. Per altra banda la nostra ambició no té limits i ens empeny a fer nous projectes.

Suggereix-nos un pla B...
  Uf... Nombrar-ne només un és un dificil. Però coneixent l'obra Joaquín Reyes Lettieri (no el còmic, sinó l'artista) mereix ser l'escollit. La seva obra és molt amplia, però jo em quedaria amb el seu projecte Estenopia, un projecte fotogràfic fora del comú on el procés és tan significatiu com el resultat.

La seva obra:

Projecte: LA CAPELLA


Projecte: FORAT DE L'ESCALA