Helena Roig

Espontània, tenaç i poc formal. Estudiant de Disseny Gràfic a l'Escola d'Art i Disseny d'Olot, 22 anys, filla de l'Empordà però instal·lada a La Garrotxa i apassionada de la fotografia. Fa quatre anys es va introduir a la fotografia gràcies a l'Holga, una càmera lomogràfica. Des de llavors ha documentat la seva vida en blanc i negre i en color. La fotografia analògica l'ha acompanyat a Barcelona i Londres, ciutats on s'hi ha instal·lat durant llargues temporades. L'Helena Roig ens aproxima a través de la fotografia al seu entorn més proper i desconegut per a una gran majoria. Retrata espais, persones, animals i paisatges, imatges que ens arriben per tots els sentits, des de l'olfacte fins al tacte. Vol compartir aquests moments i espais, deixar documents, que sovint són eines de crítica, essent conscient del valor social que representen. Està elaborant la seva web www.helenaroig.com i també la trobareu al flickr que actualitza amb imatges ampliades per ella mateixa a laboratori. 
Flickr Helena Roig: www.flickr.com/lerelele

Pla A?
Treballo tot el que puc durant l’estiu: de cambrera, recollint fruita al camp,.. per poder estudiar durant l’any. Ara també començo a buscar feinetes de disseny per poder finançar-me el pla B.

Inspiracions?
Flickr, webs, blogs, amics i coneguts.

Utopia?
El mitjà analògic és una de les coses que més em motiven, permet fer un treball manual i una gran dedicació. Ho seguirem fent perquè no desaparegui el film, el paper fotosensible, els líquids de revelat i positivat... i també perquè baixin els preus del material!

Suggeriex-nos un pla B...
Us recomano un bon amic, amb qui comparteixo casa i quasi tot el que faig, l’il·lustrador Pescadilly.

La seva obra: