Jaume Vilanova

Surrealista, somiador i detallista. Fill de La Garrotxa del 82 i hereu dels còmics, en Jaume Vilanova és un il·lustrador forjat a base d'hores de dibuixos i contes. Després de llicenciar-se en Belles Arts va cursar el CFGS en Il·lustració a l'Escola Massana i des de llavors ha creat el seu propi estil basat en una il·lustració no literal intentant que el lector pugui interpretar i trobar nous sentits a les històries que crea. Les seves il·lustracions comencen a ser reclamades per les editorials. Entre els projectes que en breu veuran la llum en paper hi trobem la història del pintor i escriptor olotí Marià Vayreda, "El conte del xai perdut" i també "Elefants de colors". El treball que en aquests moments l'ocupa és el pop-up de l'"Alícia al país de les meravelles".
Trobeu-lo a la seva web.


Pla A?
  Sóc professor de dibuix a instituts, treballo amb nois i noies d'ESO i Batxillerat. Ah, ... i també faig de barman alguns caps de setmana! No voldria que la il·lustració es convertís en una manera de guanyar-me la vida al 100% ja que llavors perdria la llibertat de crear projectes personals com tinc ara.

Inspiracions?
  He passat per diferents èpoques; del món del còmic quan era petit volia dibuixar com Simon Bisley o Bill Sienkewicz. Després van venir Alan Lee i James Jean. I pel que fa la il·lustració admiro la feina d'Olga Dugina i Andrej Dugin. També Ralph Steadman, Carlos Nine o el multidisciplinar Dave McKean.

Utopia?
  Gaudir d'allò que faig i no fer-ho per obligació. Per crear necessito temps i reflexió, ara mateix gaudeixo d'una llibertat que em permet estar tranquil i fer el que m'agrada.


Suggereix-nos un pla B...


La seva obra:


del projecte "En Marco i en Mirko"
del projecte "Alicia al país de les meravelles"

del projecte "El conte del xai perdut"


Autoretrat